De voordelen van TENCEL™ voor kinderen

De voordelen van TENCEL beddengoed
Als ouder ben je waarschijnlijk op zoek naar materialen die zacht, ademend en comfortabel zijn voor je kindje. TENCEL™ is een van de meest opmerkelijke en vernieuwende textielvezels die aan al deze eisen voldoet. Maar wat maakt TENCEL™ nou zo speciaal?
Waarom TENCEL™ beter is voor je kind
TENCEL™ heeft vochtabsorberende eigenschappen. Waar synthetische vezels, zoals polyester, alleen water op het oppervlak kunnen vasthouden, kan TENCEL vocht in de vezelstructuur opnemen. Hierdoor ademt TENCEL beter en biedt het meer comfort voor je kind. De nanostructuur van TENCEL zorgt bovendien voor een glad oppervlak waardoor het kinderbeddengoed extra zacht aanvoelt voor je kleintje.
Zachtste Kinderbeddengoed
Vochtabsorptie
Een van de belangrijkste voordelen van TENCEL™ is de manier waarop het vocht opneemt en verdeelt binnen de vezel. Omdat TENCEL™ meer water opneemt en sneller droogt dan katoen, blijft het bed van je kind droog en comfortabel, zelfs tijdens warme zomernachten. Daarnaast helpt de vochtregulering de lichaamstemperatuur te stabiliseren. Wist je dat een kindje vaak vroeg wakker wordt als het te koud is? Ons beddengoed kan helpen om voor een betere nachtrust te zorgen.
De kracht van TENCEL™ tegen bacteriën
TENCEL™ vertraagt de groei van bacteriën. Omdat de vezels vocht opnemen in plaats van het op het oppervlak vast te houden, biedt TENCEL™ geen gunstige omgeving voor bacteriën om te gedijen. Dit betekent minder kans op nare geurtjes en een gezondere huid voor je kind, vooral in vergelijking met synthetische materialen die bacteriegroei juist kunnen bevorderen. Dit kan ook helpen bij kleintjes met eczeem en huidirritaties.
Slaaptips van kleintjes
Betere nachtrust voor jouw kleintje
Een goede nachtrust is essentieel, en het juiste beddengoed kan hierbij helpen. TENCEL™ beddengoed biedt niet alleen uitstekende isolatie, maar reguleert ook vocht op een natuurlijke manier. Uit onderzoek (BRONNEN NODIG) blijkt dat het vochtgehalte onder TENCEL™ beddengoed aanzienlijk lager is dan onder polyester of katoen. Dit betekent dat je kind minder snel wakker wordt door oververhitting of vochtigheid.
Duurzame keuze
Naast de vele voordelen voor je kind is TENCEL™ ook een duurzame keuze. De vezels worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd uit houtpulp van duurzaam beheerde bossen. Zo kies je niet alleen voor comfort en gezondheid, maar draag je ook bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties.
Kies voor comfort en een betere nachtrust met ons TENCEL™ kinderbeddengoed
Shop nu kinderbeddengoed