Slaaptips voor de kleinste dromers

Slaaptip voor kleine dromers

Tips voor beter slapen voor de kleinste dromers

De kleinste dromers verdienen het allerbeste. Onze kinderkamer collectie biedt zachte en duurzame materialen, zodat jouw kleintjes elke nacht omhuld worden door liefde en comfort. 

En met een paar eenvoudige aanpassingen zorg je voor een nachtrust die net zo zacht is als onze kinderbeddengoed.

1. Creëer een rustgevende slaapomgeving
Een rustige en veilige omgeving is de basis voor een goede nachtrust. Kies voor neutrale kleuren zoals lichtblauw of pasteltinten. Onderzoek heeft namelijk laten zien dat deze kleuren stress kunnen verminderen, wat essentieel is voor een ontspannen slaap. En een opgeruimde kamer geeft rust, zowel in het hoofd als in de ruimte. Denk ook aan verduisterende gordijnen voor een diepe, ongestoorde slaap, ongeacht hoe laat de zon opkomt en 100% TENCEL™ kinderbeddengoed.

2. Beheer de slaapomgeving
De juiste temperatuur kan het verschil maken tussen een nacht vol dromen of draaien. Het speelt een belangrijke rol in hoe goed je kind slaapt. Houd de kamer tussen de 18 en 20 graden Celsius – dit helpt je kindje zijn lichaamstemperatuur te reguleren.

3. Beperk stimulatie voor het slapen
Schermen zijn overal, maar vlak voor bedtijd liever niet. Blauw licht van tablets of televisies kan de aanmaak van melatonine, ons ‘slaaphormoon’, verstoren. Door schermen minstens een uur voor bedtijd uit te schakelen, geef je de hersenen van je kleintje de kans om in de juiste slaapmodus te komen. In plaats daarvan kun je samen een boek lezen of genieten van een warm bad – beide helpen om de dag rustig af te sluiten.

Slaaptips voor kinderen

4. Let op voeding en drankjes
Wat je kleintje vlak voor het slapen eet, kan invloed hebben op hoe snel hij of zij in slaap valt. 

Een lichte snack, zoals een banaan of een kommetje havermout, kan helpen om de slaap te bevorderen, omdat ze tryptofaan bevatten. Dit aminozuur ondersteunt de productie van melatonine, wat helpt om sneller in slaap te vallen. Vermijd echter suiker en cafeïne, want die houden de energie juist te hoog.

5. Zorg voor regelmaat
Een consistent slaapschema maakt verschil.. Probeer ervoor te zorgen dat je kindje elke avond rond dezelfde tijd naar bed gaat. Dit helpt de biologische klok te reguleren en zorgt ervoor dat het slaap-waakritme in balans blijft. Ook in het weekend is het goed om een vast ritme aan te houden – dat maakt het doordeweeks een stuk makkelijker om lekker op tijd in slaap te vallen.

Het zachtste beddengoed van Coco & Cici

 

6. Jaag de monsters weg
Soms kunnen nachtmerries of angsten je kleintje wakker houden. Maak samen een ‘monsterspray’ en spuit die rond het bed voor het slapengaan – een leuk ritueel dat kan helpen om de angst te verminderen. Door over deze angsten te praten, geef je je kind de ruimte om zijn of haar gevoelens te delen, wat vaak al voldoende is om met een gerust hart in slaap te vallen.

Met deze kleine aanpassingen creëer je een comfortabele en rustgevende slaapomgeving waar je kleintje helemaal tot rust kan komen. Zo maken we van elk slaapmoment een moment van pure zachtheid en comfort. 

Bekijk de Coco & Cici kindercollectie voor onweerstaanbaar zacht kinderbeddeng oed van 100% TENCEL™.

En lees hier waarom 100% TENCEL™ beddengoed de beste keuze is voor je kindje. 

Shop Kinderbeddengoed